Kako postaviti sliku i video

Teme u vezi sajta i foruma, izmene, pitanja, problemi.

Kako postaviti sliku i video

Postod Admin » 02.05.2011, 11:49

Sliku u poruci možete postaviti na dva načina, uploadom direktno u poruku, i korišćenjem [img] tagova.
Prvi način će cuvati sliku na sajtu, ali ce dimenzije vidljivog dela biti ograničene, tj slika će imati skrol barove sa donje i desne strane. Kad ste u Kompletnom editoru za poruku imate ispod polja za unos teksta tab 'Posalji prikačeni fajl', kliknite tu i dobićete mogućnost da uploadujete sliku sa svog računara. Potrudite se da slika ne bude prevelikih dimenzija i da bude u jpg formatu jer će se tako strana brže otvarati.
Drugi način je da sliku najpre uploadujete na neki od image hosting sajtova, recimo imageshack.us, uzmete link slike (sa ctrl+C) koji će dotični sajt prikazati ispod slike, i stavite taj link(sa ctrl+V) između tagova u editoru poruke (ako koristite polje 'brzi odgovor' sami otkucajte [img]link_vase_slike[/img], a ako ste u Kompletnom editoru za poruku kliknite dugme 'Img' u sredini reda sa dugmićima iznad polja za tekst, i onda stavite link između tagova.
Drugi način će prikazati veću sliku.

Za postavljanje videa uzmite deo linka videa sa Youtube-a koji se nalazi iza ?v= (to je uglavnom kombinacija slova i cifara, nekih 10-12 karaktera, ako iza toga ima & i još nekihj karaktera ne uzimajte to), i stavite ga izmedju tagova [youtube][/youtube]. Ako video imate samo na svom računaru najpre uploadujte isti na Youtube. Za to Vam je potreban nalog na tom sajtu, koji možete kreirati klikom na link 'Create Account' na naslovnoj strani youtube-a, i unosom traženih podataka. Ako imate nalog na gmail-u, automatski imate i na youtube-u, pa se možete prijaviti i sa njim. Ipak preporučljivo je otvoriti poseban nalog ako želite da sačuvate privatnost, jer mail možda koristite u poslovne ili neke druge svrhe.
Korisnikov avatar
Admin
Site Admin
 
Postovi: 104
Pridružio se: 03.02.2011, 14:00
Lokacija: Ovde onde tamo
Reket: Kong Linghui off 7 slojni
fh: Sriver fx 2.1 crvena
bh: Sriver fx 2.1 crna

Povratak na Sajt

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron